Waar moet je beginnen? Wat wil je eigenlijk? En wat is het effect van blogging?
Drie vragen, die ik me stelde toen ik me wilde concentreren op schrijven en er eventueel geld mee verdienen. Niet direct geld verdienen, maar wel uiteindelijk via spin-off. Als ik schrijvers op televisie zie, dan word ik niet goed van de exposure, die ze willen hebben. Net een zzp-er die overal moet laten blijken, dat hij/zij over alles heeft nagedacht, alles al heeft ervaren en eigenlijk in een constante “god-mode” verkeert. Waar de doorsnee ICT zzp-er als rechtgesnaarde autist dit doet vanuit een zekere angst doet, zie ik dat bij schrijvers niet. Komt misschien door mijn gebrek aan ervaring met schrijvers. Uitzonderingen? En ga ik tot de uitzonderingen behoren? Frederick Forsyte zat in geldnood en begon te schrijven, en hoe! John Irving die gewoon mooie dingen maakt. Ok, ik heb niet de pretentie om die mannen te evenaren, maar ze bieden wel een kapstok, waaraan ik mijn idealen kan spiegelen. En natuurlijk György Konrád, wiens “Tuinfeest” voor mij alleen te lezen was als een soort blog: steeds een klein stukje, want uitlezen als een detective veronderstelt een lijn, die er niet (voor mij) was.
Terug naar mijn vragen. Ik had al een paar slapende webblogs, een facebook-, twitter- en linkedinaccount. Dus ik zou via die sociale media accounts kunnen verwijzen naar blogs. Dat is het begin en de tactiek van de verspreiding. Belangrijker lijkt me echter de strategie, de missie, de visie. Heb ik iets te melden, iets nieuws? Misschien wel iets dat opvalt tussen al die meldingen, waar je nu bent, wat je gaat koken, met wie je nu weer bevriend bent of wat je graag wil doorgeven. Het enige dat ik me voor kan stellen zijn mijn gedachten. Mijn gedachten zijn niet altijd rechtlijnig, gestructureerd. Soms denk ik zelfs, dat ze chaotische verbindingen hebben. Dat leidt weer tot onbegrip van mijn tegenovers, irritatie bij mij en uiteindelijk tot weinig. Soms denk ik wel eens, dat wat ik met heldere gedachten opbouw, ik met de chaos afbreek. Dus dit wordt een exercitie in hapklare brokken, die in eigen tempo en op een willekeurig moment gelezen kunnen worden. Wie weet helpt het en gaat mijn strategie van het bloggen veel verder dan alleen de blogs. Ik hoop het.
Welke thema’s?
Nou, waarom zou ik niet schrijven over wat me boeit, mijn werk en kleine dingen, die me verbazen en die ik onder woorden probeer te brengen: besluiten, ICT, haiku’s en dagelijks leven.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.